Vrijdag 3 Mei 2024

De parabel van het probleem

Vincent Tillieux

Foto:Onbekend

Startjaar: 2010

Meer info: Roy Aernouts

Speellijst: De parabel van het probleem

Informatie

Glorieus. Dat was het. Zijn overwinning op het Leids Cabaret Festival in 2007. "Een van de sterkste winnaars van de afgelopen jaren.", vond de pers. Roy Aernouts is Vlaming. Maar geen absurdist. Meer een surrealist. Zijn wereld is een wonderlijke wereld, vol onverklaarbare gebeurtenissen. Zijn gebaren zijn klein, zijn zeggingskracht groot. Zijn gitaar fluistert, maar komt daardoor des te harder binnen. "Hij verwart en provoceer.,," constateerde Het Parool verbluft. "Misschien is het wel punkcabaret."

Roy staat op het podium alsof hij er werd geboren. Als volleerd songschrijver en theatermaker sleept deze charmante Vlaamse reus je mee in een wereld vol wonderlijke gebeurtenissen. Ontroering, ongemene bitterheid, scherpe maatschappijkritiek; Roy weet voortdurend te verrassen en op het verkeerde been te zetten.

Waar hij in zijn eerste voorstelling Alles Altijd en Overal de mensheid opriep ‘zichzelf’ te zijn vraagt Roy zich in De parabel van het probleem af wat er zou gebeuren als iedereen voor één dag eens niet zichzelf zou zijn maar: ‘zijn wie hij zou willen zijn’!
Roy geeft in De parabel van het probleem alvast het goede voorbeeld en doopt zichzelf om tot BOY ROY en trekt zo de wijde wereld in op zoek naar... problemen!

Zoeken