Zaterdag 9 December 2023

Roy Aernouts

Onbekend

Foto:Onbekend

Biografie

Zowel tekstueel, muzikaal als theatraal een talent met diepgaand perspectief

In 2007 won Roy Aernouts de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. De jury schreef over hem in het rapport: Belgische cabaretiers heten in Nederland vaak absurdistisch te zijn. In het geval van Roy Aernouts spreken we liever van een surrealist. Hij sleept je mee in een wonderlijke wereld vol wonderlijke gebeurtenissen en gebeurtenieten - als we het tegenovergestelde van gebeurtenissen zo mogen aanduiden.
Hoe dan ook weet hij er boeiend, beeldend en buitengewoon geestig over te vertellen, waarbij zijn relaxte acte-de-presence opvalt en het feit dat hij geen stemverheffing of gebaar te veel maakt, waardoor het effect optimaal is als hij hier en daar veel tussengas geeft of in de finale het pedaal op de plank duwt. Aparte vermelding verdienen de beide muzikanten die subtiel werk verrichten en die hun bescheiden rol in de voorstelling knap spelen, door er ook in te blijven als ze langere tijd geen noot te spelen hebben.
Al met al denkt de jury dat Roy Aernouts zowel tekstueel, muzikaal als theatraal een talent is met diepgaand perspectief.

Voorstellingen

Riet en Roy (2023)

De parabel van het probleem (2010)

Altijd alles en overal (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken