Donderdag 2 Mei 2024

Altijd alles en overal

Kris DeWitte

Foto:Onbekend

Startjaar: 2007

Meer info: Roy Aernouts

Speellijst: Altijd alles en overal

Informatie

Vlaming Roy Aernouts (winnaar VARA Leids Cabaret Festival 2007) staat op het podium alsof hij er werd geboren. Aan het kleinste gebaar, het zachtste woord en het meest fluisterende gitaarakkoord heeft hij genoeg. Als volleerd songschrijver en theatermaker sleept deze charmante Vlaamse reus je mee in een wereld vol wonderlijke gebeurtenissen.
Aernouts’ eerste avondvullende cabaretprogramma Alles Altijd en Overal is in 2008 succesvol in première gegaan.

“Roy Aernouts zoekt zijn thema’s dicht bij de realiteit: met nummers over de liefde, ontrouw en fout gelopen relaties. De banaliteit van de anekdotes is slechts schijn, maar spreidt een gevoel tentoon van algemene onbestemdheid. Aernouts (1980) is een kind van zijn tijd die met een nummer als ‘Ik zoek een hobby’ de doelloosheid van zijn generatie uitdrukt.”
(De Morgen) Doodvermoeid wordt hij wakker, rust even uit in de zetel en verveelt zich bij de koffie. Hij zoekt een reden om te betogen, een verklaring voor zijn ontrouw en verlangt wanhopig naar een hobby. Roy legt uit waarom vrijdag geen dag is en waarom we op zoek moeten gaan naar de humor die ons verbindt.

Zoeken