Woensdag 28 Februari 2024

Het experiment

Foto:Ckrew

Startjaar: 2010

Meer info: Henk Rijckaert

Speellijst: Het experiment

Informatie

Een echte man kent vele passies, en dat is bij Henk Rijckaert niet anders: komiek op Vlaamse en Nederlandse podia, televisiemaker in het bekroonde en kijkcijferrecords verpulverende Zonde van de Zendtijd, muzikant en improvisator om er maar enkele te noemen.

Een echte man kent vele passies, maar vroeg of laat gaat hij terug naar de basis. In zijn 3de avondvullende voorstelling, ‘Het Experiment', keert Henk Rijckaert dan ook terug naar zijn eerste liefde: de wetenschap. Hij ontmaskert leugens, verklaart het verband tussen homeopathie en natuurrampen en bouwt zijn eigen waarheden op, geheel volgens de regels van de leugenaars. En hij experimenteert. Helemaal wetenschappelijk verantwoord -- mocht u daar nog aan twijfelen.

Henk sleept in “Het Experiment” zoals steeds zijn toeschouwers met zich mee in zijn hoogstpersoonlijke wereld, waar het overigens aangenaam toeven is: als zeer begenadigd verteller en opmerkzame observator laat hij u een werkelijkheid zien die u misschien nooit eerder had opgemerkt. Hij maakt gedachtesprongen die enkel hij kan bedenken en sleurt u gewild of ongewild mee in zijn eigen realiteit. Een puur wetenschappelijke realiteit deze keer, dat is evident.

Zoeken