Zondag 14 April 2024

Van A naar Z

Startjaar: 2010

Meer info: Freek de Jonge

Speellijst: Van A naar Z

Informatie

Op 15 maart 2010 verschijnt het nieuwe studio album met de titel “Van A naar Z” van Freek de Jonge bij V2 Benelux. Goedbeschouwd is het inmiddels 32 jaar geleden dat er een volledige plaat uit de studio rolde van Freek. Dat was “Ik ben volmaakt gelukkig”, het album dat in 1978 verscheen van het succesvolle gezelschap Neerlands Hoop.

Met de verschijning van zijn nieuwe CD in 2010 is een project voltooid waaraan Freek langer heeft gewerkt dan welke andere artistieke onderneming van zijn hand dan ook.

Het verhaal achter Van A naar Z begon in januari 2008. Aanvankelijk met Daniel Lohues, die echter door gebrek aan tijd uiteindelijk niet beschikbaar was. Later met de onvolprezen Neil Innes (o.a. Monthy Pyton), die enkele maanden samen met Freek de eerste liedjes voor het album schreef.

Verdere muzikale bijdragen kwamen van J.W. Roy, Boudewijn de Groot, Robert Jan Stips en Cok van Vuuren die met zijn band Ocobar Freek in de studio heeft begeleid.

In februari 2009 dook Freek de studio in van Frans Hagenaars (Johan, Spinvis en vele andere Excelsior bands), die, tot zijn verrassing, op nog geen 5 km van zijn huis bleek te liggen.De opnames werden voltooid in december 2009.

Van A naar Z is een prachtig en vooral verrassend album geworden. Twaalf nummers, stuk voor stuk intense liedjes, zowel tekstueel als muzikaal. Liedjes die ergens over gaan en herkenbaar zijn voor iedereen.

De plaat komt op 15 maart uit en er volgt van maart t/m mei een tour door Nederland en Belgie.

Zoeken