Dinsdag 21 Mei 2024

Polderman kachelt door

Foto:Keke Keukelaar.

Startjaar: 2008

Meer info: Katinka Polderman

Speellijst: Polderman kachelt door

Informatie

Deze tijdgeest vraagt om een nuchter rustpunt in alle hectiek. Deze tijdgeest smeekt om Polderman. Met lichtvoetig cynisme en subtiele lompheid becommentarieert ze de bende om zich heen en zichzelf.
Overdag is ze een roekeloze druktemaker. Maar zodra het zaallicht dooft en het doek opengaat, daalt er een weldadige rust neer over Polderman.

De stemverheffingen en het theatraal spektakel laat ze achter in de kleedkamer. Wat overblijft, is een tsunami van liedjes. Vanzelfsprekend heeft ze het daarin alleen over zinnige dingen. De dingen die anders zouden moeten. De dingen die anders gaan dan gewenst.
Het afgelopen jaar is ze hoerend en snoerend door het Bossche nachtleven getrokken. Maar vanavond worden de laatste puinhopen van een jaar Polderman geruimd.
Op z'n Poldermans: Eigenzinnig, dwars, onverstoorbaar, intelligent en hilarisch. Waar anderen het zeggen in een conference, doet Polderman dat in een liedje. Het is roeien met de riemen die je hebt. Het is een fase. Het is doorkachelen.

“Wie naar Polderman luistert, zou zweren dat Brigitte Kaandorp en Joop Visser het ooit met elkaar hebben gedaan.” (de Volkskrant)

Zoeken