Donderdag 18 Juli 2024

Javier Guzman

Gijs Kast

Foto:Gijs Kast

Website: www.javierguzman.com

Biografie

Javier Guzman is wellicht het meest grillige cabarettalent dat Nederland momenteel kent. Bewonderd om zijn fenomenale theaterperformance, verguisd om zijn privéleven. Gecompliceerd voor de buitenwereld, maar vooral uitermate ongrijpbaar voor zichzelf. Zijn publiek laat hem echter niet vallen, ondanks rock ‘n roll-achtige nieuwsfeiten. Waar hij speelt zijn theaters maanden van tevoren uitverkocht.

Javier Guzman won in 2002 zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Daarna is het hard gegaan met zijn carrière. Een serie bij de VPRO, ‘100% AB’, drie Sinterklaasconferences bij de VARA en twee theaterprogramma’s ‘Bot’ en ‘Ton Zuur’. Nu is Javier op tournee met zijn derde voorstelling ‘Delirium’, inmiddels genomineerd voor VSCD Cabaretprijs. Een programma dat griezelig dicht zijn eigen leven benadert. Verhalen over verslavingen en zijn eigen koorddans op de richel van het succes. Adembenemend, beklemmend, vol brutale improvisaties en bulderende lachen. “Leven is niet iets waar ik goed in ben, maar ik kan er wel leuk over vertellen”. Javier Guzman, grillig en kwetsbaar.

Wanneer zijn drukke schema het toelaat speelt Javier met veel plezier mee in de stand-up comedy shows van de Comedy Explosion. Bij dit gezelschap begon Javier zijn inmiddels imposante carrière. Eveneens is Javier veel te zien in de thuisbasis van de Comedy Explosion, het Comedy Theater in de Nes.

Voorstellingen

Nieuw programma (2025)

Laatste wissel (2023)

Oudejaarsconference 2021: In vertwijfeling verblijven (2021)

Oudejaarsconference 2020: Raspopulist (2020)

Guzmán (2019)

Lief & Laf 2 (Sinterklaasconference 2018) (2018)

Ga-Bie-Jer (2017)

Zonde(r) voornemens (2016)

Lief & Laf (Sinterklaasconference 2015) (2015)

Absurd verlicht (2014)

Delirium II (2012)

Oorverdovend (2010)

Por Dios (2008)

Delirium (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken