Donderdag 20 Juni 2024

Jan Jaap van der Wal

Onbekend

Foto:Onbekend

Biografie

Jan Jaap is de jongste stand-up comedian van de Comedy Train. Na zijn debuut bij Comedy Train werd hij gevraagd om teksten te schrijven voor het satirische nieuwsprogramma van de TROS: 'Dit was het Nieuws'. Hij schreef ook voor het televisieprogramma Weekly Jones bij SBS 6. Hij treedt regelmatig op in diverse theaters met de Comedy Train en de Fresh Wagon dat erg succesvol wordt ontvangen. (iedere maand een Late Night Freshwagon in de Kleine Komedie. In het weekend is hij vaak te zien in Toomler.

Deze veelbelovende jonge ster heeft meegedaan aan een Masterclass cabaret entertainment onder leiding van Freek de Jonge in het Nieuwe de La Mar Theater in Amsterdam. Tevens is er een documentaire over hem gemaakt: Stand and Deliver. Hij speelt mee in de film van Heddy Honigman "Prive, Gij zult niet stelen". Jan Jaap verricht ook werkzaamheden voor de radio, hij heeft ervaring opgedaan bij het landelijke commerciŽle station Talk Radio. Verder voerde hij iedere laatste maandag van de maand een performance uit tijdens de opname van het radio 2 programma 'Podium'. Hij schreef colums en droeg deze voor in het programma de Ochtenden (AVRO - radio 2) Tevens schrijft hij voor meerdere televisieprogramma's, o.a. 'Dit was het nieuws' en 'Later wordt het leuk'.

Hij is in 2000 genomineerd voor de NPS cultuurprijs en heeft de publieksprijs gewonnen.

Vanaf mei 2001 is hij naast Raoul Heertje te zien als vast panellid bij het programma 'Dit was het nieuws'.

Zijn eerste theaterprogramma heette VanderKnaap, VanderWal en VanopZeeland. Daarop volgde zijn theaterprogramma 'Gejongleerd', samen met Nico van der Knaap.

Seizoen 2001-2002 'Out Now' zijn soloprogramma Reprise 'Out Now' september t/m januari 2003.

Seizoen 2003-2004 was hij met zijn 2e soloprogramma 'Staat' te zien. 'Staat' staat voor alles waar Jan Jaap op dit moment voor staat. Volgens NRC Handelsblad' weet hij vrolijkheid te scheppen uit de bizarre kanten van het bestaan (Ö.)

Of puur uit zijn eigen fantasie. Het lijkt wel of het hem allemaal als vanzelfsprekend afgaat, en dat betekent dat hij een getalenteerd comedian is'.

Seizoen 2006/2007 is Jan Jaap te zien met zijn 4e soloprogramma 'BSUR reprise'.

Verder is Jan Jaap te zien vanaf september in een 6-delige serie van de AVRO voor het Lilianefonds. Hij bezoekt een aantal projecten van het Lilianefonds vanwege het 25 jarige bestaan.

Voorstellingen

DYSTOPIA (december 2014)

Mijn vlakke land (2024)

Geen stem (2023)

En Route (2021)

III-ième (2020)

Huidhonger (2020)

Schoon (2017)

De nieuwe Belg (2015)

Live (2012)

Lekker hard lachen met oliebollen (2009)

Zonder band (AFGELAST) (2008)

Zonder band (2008)

BSUR (reprise) (2006)

Onderbewust ()

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken