Dinsdag 23 April 2024

Herman Finkers

Website: www.hermanfinkers.nl

Biografie

Herman Finkers wordt op 9 december 1954 in Almelo geboren. In Almelo volgt hij de lagere school en de HBS. Later behaalt hij het kandidaatsexamen psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en doorloopt hij de Sociale Academie in Hengelo. Vanaf 1979, als hij bij Cameretten de 2e prijs, de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs wint is Herman fulltime bezig met het maken van theaterprogramma’s.

Achtereenvolgens maakte hij:
1979: Op Zwart Zangzaad
1982: De Terugkeer van Joop Huizinga
1983: De Diana Ros Show
1985: E.H.B.O is mijn lust en mijn leven
1987: Het Meisje van de Slijterij
1990: De zon gaat zinloos onder, morgen moet ze toch weer op
1992: Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig
1995: Geen Spatader veranderd
1998: Kalm aan en rap een beetje

Samen met John Croezen maakte hij het boek Kroamschudd\\\'n in Mariaparochie. Dat werd ook bewerkt tot tekenfilm. Later volgde Macbeth als boek en film. Verder werkte hij mee aan de televisiefilm Het Verhaal van Kees, gebaseerd op 2 boeken van Willem Wilmink, bracht hij samen met het Valerius Ensemble uit Enschede een eigen versie van Carnival des Animeaux van Saint Saëns uit en componeerde hij de Sint Jorismis, een Latijnse mis voor koor en orkest.

Voorstellingen

Oudejaarsconference 2015 (2015)

Na de pauze (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken