Dinsdag 14 Juli 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en België

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en België afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Alkemade & Bloemen

Website: http://www.alkemadeenbloemen.nl/

Biografie

Leo Alkemade en Roel Bloemen leerden elkaar kennen op de Koningstheaterakademie in Den Bosch waar zij als eerste lichting afstudeerden. Als duo wonnen zij in 2000 overtuigend zowel de jury- als de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hun eerste avondvullende voorstelling getiteld \'Sudomotorisch\', ging in premiere in het Koningstheater in Den Bosch.
Daarna maakten zij HybrischHydrolisch, als theaterregistratie te zien bij BNN Laughing Matters, 13-0-ZEVEN en Wij willen ook naar huis.

Zijn het acteurs? Zijn het cabaretiers? Wie het weet mag het zeggen.
Inmiddels zijn Alkemade & Bloemen in ieder geval meer dan alleen cabaretiers op het podium. Ze zijn vaste tekstschrijvers voor het wekelijkse radioprogramma Spijkers met Koppen (Radio 2), waren wekelijks te zien in Jack Spijkerman\'s Koppensnellers als satirisch panel en Roel Bloemen als John de Mol. Leo Alkemade is te zien als Robbie in Shouf Shouf de film en serie. Als duo waren ze te zien in de film ‘Floris’. En ga zo nog maar even door.
Maar bovenal maken de heren theater. In hun vorige voorstellingen voerden hilariteit en zwartgallige humor vaak de boventoon. Over het menselijk onvermogen, over gefrustreerde, soms zielige, soms onredelijke, soms treurige personen; een kleurrijke stoet mensen.

Inmiddels zijn er heel wat lovende pers quotes te noemen:

Een aanwinst voor het Nederlandse theater aanbod (Het Parool).
Hoe bloedmooi diepe ellende kan zijn. (De Zwolse courant)
Alkemade en Bloemen stuwt de zaal tot uitbundig lachen op. (De Volkskrant)
In Wij willen ook naar huis toont Alkemade en Bloemen dat zij inmiddels tot de besten uit hun genre behoren. (De Cabaret en Comedy Gids 2008/2009, Alexander Nijeboer)

Prijzen:
Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) - Juryprijs Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) - Publieksprijs

Voorstellingen

Proberen uit (2010)

Je moet niet alles geloven wat Gemma zegt (2010)

Wij willen ook naar huis (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken