Zaterdag 8 Augustus 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en België

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en België afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Claudia de Breij

Jaap Reedijk

Foto:Jaap Reedijk

Website: http://www.claudiadebreij.nl

Biografie

Geboren worden, op 13 maart, 1975, te Utrecht.

Na een eclatant succesvol doorlopen kleuterschool-, en een al even klaterende lagere school-periode te Hagestein ging Claudia naar de middelbare school. Het KWC in Culemborg. Daar heeft ze acht van haar beste jaren doorgebracht met het volschrijven van de schoolkrant, vanaf haar 16e erg veel op het podium gestaan en tussen de bedrijven door een mavo- havo- en een vwo- diploma gehaald.

In 1995 trok ze terug naar Utrecht en studeerde lafjes Algemene Letteren. Twee jaar later was ze een propedeuse en veel liefdes- en levenservaring rijker. Ze besloot te besluiten, ze durfde te durven: ze stopte met haar studie. Die was so wie so nooit meer dan een dekmantel geweest om te worden wat ze wilde zijn: cabaretier.

Ze wist dat ze daar niet zo 1,2,3 van zou kunnen leven dus werkte ze achtereenvolgens voor Stadsomroep Utrecht, Radio M, Radio West, RVUs Kaap de Goede Hoop, BNN United en NPS ...& dit is Claudia en AD. In de respectievelijke functies van verslaggever, presentator, columnist en DJ. In 2003 stapte ze over naar de VARA.

Voor die omroep maakte ze t/m april 2007 op 3fm het dagelijkse lunchprogram Claudia dr op. Verder deed ze op televisie achtereenvolgens VARA Laat, VARA Live, De Wereld Draait Door, Claudias Showboot en Thank God its Friday.

In het theater, waar het allemaal om ging, groeide ze ondertussen gestaag. Samen met Sander Geboers en Rogier Wagenaar, haar componisten, muzikanten en vertrouwelingen tot in den doet maakte en speelde ze achtereenvolgens de programmas De Wilde Frisheid, Claudia Zuigt, Hallo Lieve Mensen en iClaudia.

Van Claudia Zuigt bracht ze een DVD uit met als dubbel-DVD-bonus De Wilde Frisheid erbij. Ook Hallo Lieve Mensen is uit op DVD. Op CD verscheen in 2005 het eerste studio-album Niet Alleen. In 2008 kwam de live-registratie Claudia in Carr uit en dit jaar de nieuwe CD 'Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen'.

Daarnaast is ze op 17 juni 2008 bevallen van haar zoon Bing Cornelis Bram de Breij.
En uitgeverij Nieuw Amsterdam gaf dit jaar haar eerste boek uit: Krijg nou tieten!

Voorstellingen

Hier ben ik (2020)

Oudejaarsconference (2019)

Nu (2017)

Oudejaarsconference (2016)

Alleen (2013)

Teerling (2013)

Landgenoten (AFGELAST) (2012)

Hete vrede (2009)

i Claudia (2007)

Hallo Lieve Mensen (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken