Dinsdag 14 Juli 2020

Totale afgelasting voorstellingen in Nederland en België

Vooralsnog zijn alle voorstellingen in Nederland en België afgelast vanwege het coronavirus.

Kijk op de website van het theater voor meer informatie over verplaatsing of eventueel geld terug.

De maatregel geldt vooralsnog tot 19 mei.

Richard Groenendijk

Website: http://www.richardgroenendijk.nl

Biografie

Richard Groenendijk (Dirksland, 24 september 1972) groeide op op het eiland Goeree-Overflakkee, waar hij tot zijn 18e woonde. Hij verhuisde naar Rotterdam en studeerde daar in 1998 af op de Hogeschool als communicatiedeskundige. Naast zijn studie was Groenendijk al geruime tijd bezig met theater en cabaret. In 1995 was hij finalist van Cameretten in Rotterdam. In het voorjaar van 1998 stond hij samen met o.a. Claudia de Breij en Rooyakkers, Kamps & Kamps in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In het najaar van 1998 ging zijn eerste soloprogramma Mind the gap in premire in Den Haag. Dit programma werd door pers en publiek zeer goed ontvangen.

Na Mind the gap volgden de programmas Gluur , Nep en Ego . Naast zijn eigen theater producties speelde Groenendijk naast o.a Berget Lewis ook mee in de kerstshow van Karin Bloemen. In december 2002 stond deze show twee weken in Amsterdam in het Nieuwe de la Mar en in december 2004 maakten ze met dezelfde show nog eens een landelijke tournee met als slot een week in een uitverkocht Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Naast het theater heeft Richard uiteenlopende werkzaamheden. Zo is hij regelmatig op de radio te horen. Vanaf 2000 werkt hij als presentator bij Radio Rijnmond. Zo heeft hij met columniste Carrie De bakkie troost show gepresenteerd. Ook presenteerde hij wekelijks het programma Met Wie?. In het seizoen 2002/2003 verving hij Jack Spijkerman op Radio 2 als presentator bij het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen. Groenendijk werkte ook mee aan verschillende tv producties. Zo speelde hij o.a. in Baantjer en Toen was geluk heel gewoon, was een seizoen vast panellid in Ook dat nog, presenteerde met Mylne dAnjou Terrazzo en maakte met Carlo Boszhard twaalf afleveringen van een RTL Boulevard persiflage. In het voorjaar van 2006 was hij bovendien te zien als n een van de tien BN-ers in het AVRO-programma Wie is de Mol? Ook dook hij regelmatig op in Jack Spijkermans Koppensnellers.

Bij de laatste drie edities van het Cameretten Festival trad Richard op als presentator. In december 2006 presenteerde hij voor televisie het AVRO Toon Hermans gala samen met Sipke-Jan Bousema.

Naast dit alles is Richard ook actief als tekstschrijver. Zo schreef hij diverse columns en conferences voor collega's, zoals bijvoorbeeld Karin Bloemen.

Van september 2006 t/m januari 2007 stond Richard op de planken met Lone van Roosendaal en Ellen Evers in de productie Liedjes van Toon. De laatste voorstelling van deze tournee werd gespeeld in Carr.

In Theater De Meerse in Hoofddorp ging eind januari 2006 zijn soloprogramma De adem van de nachtchinees in premire. Het werd n van de best ontvangen cabaretvoorstellingen van het vorig seizoen. De pers was lovend. Een reprise tour kon dan ook niet uitblijven.

Op 8 februari 2008 zal 'Na de Wedstrijd', de nieuwste show van Richard Groenendijk, in premiere gaan in het oude Luxor in Rotterdam.

Voorstellingen

Om alles (2017)

Midden in de winternacht (2016)

Met de mantel der liefde (2014)

Alle dagen (2011)

Terug bij af (2009)

Na de wedstrijd (2007)

De adem van de nachtchinees (reprise) (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken