Donderdag 18 Juli 2024

Ashton Brothers

Onbekend

Foto:Onbekend

Website: www.ashtonbrothers.nl

Biografie

De Ashton Brohters. Onder deze, uit de circusgeschiedenis opgediepte naam, spelen Pepijn Gunneweg (1976), Joost Spijkers (1977), Pim Muda (1978) en Friso van Vemde (1972) in theaters over de hele wereld zalen plat. Het vakmanschap, de lef en inventiviteit van de vier Ashtons zijn van zeldzaam hoog niveau. Die combinatie leidt tot een unieke vorm van spectaculair, absurd en poëtisch totaaltheater, een radicale update van de aloude revue en het variété. Voor de prijs van één ticket word je getrakteerd op clownerie, cabaret, acrobatie, slapstick, rock&roll, goochelarijen en nog zo het een en ander waar een mens heel vrolijk van wordt.

De eerste samenwerking tussen de vier heren vond plaats in 1997, tijdens het eindexamenjaar van de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. In 2001 maken zij hun eerste avondvullende theatershow, getiteld: Tragiek van de onderman. Deze voorstelling gaat in De Kleine Komedie te Amsterdam in premiére en krijgt lyrische recensies. "De Ashton Brothers horen bij de top" (Het Parool), "Ze gaan het helemaal maken in het theater" (De Volkskrant). In 2002 winnen de Ashton Brothers voor Tragiek van de onderman de EERSTE PRIJS en krijgt de show voor het 2e seizoen een reprise.

De tweede show van de Ashton Brothers getiteld Ballyhoo! is zo mogelijk een nog groter succes. Na de premiére op 15 februari 2005 spreekt de Nederlandse pers van "een totale triomf" (Elsevier). Ballyhoo! kent maar liefst 3 reprises (300 theatervoorstellingen, meer dan 275.000 toeschouwers!) en wordt in februari 2007 afgesloten met een optreden in het koninklijk theater Carré.

Ballyhoo! is ook de show die internationaal deuren opent. Tijdens het Fringe Festival in Edinburgh speelt het Nederlandse viertal zich in de kijker. De Engelse pers gelooft zijn ogen niet: "There haven't been many performances at the Fringe that have caused Metro to drop its notepad through sheer excitement, but this was one. Influenced by Monty Python, the Ashton Brothers are agile, adept and funny enough to fill their shoes" (Metro UK).

Daarna gaat het snel. In juli 2006 beleven de Ashton Brothers hun Noord-Amerikaanse premiére in Toronto. Optredens in Zwitserland, België, Spanje, Letland volgen. Voorlopig hoogtepunt is het optreden op 3 oktober 2007 in de Cankarjev Dom van Ljubljana. Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade en in het kader van de Bilaterale Fokus '07 treden zij op voor hoogwaardigheidsbekleders waaronder prins Willem-Alexander en prinses Maxima.

Op 17 maart 2008 is de derde avondvullende Ashton show, getiteld: Charlatans, a medicine show, in premiére gegaan. Opnieuw lyrische reacties van de pers. "De absolute top van wat Nederland aan fysiek cabaret en variété te bieden heeft" (de Telegraaf), "Storm van briljante ideeën"(Algemeen Dagblad) en "Wie dit niet gaat zien is gek, een verbluffend spektakelstuk" (De Pers). Ook ditmaal laten de vier zich regisseren door Peter de Baan en adviseren door Peter de Jong (de Maxi van Nederlands succesvolste variété act, Mini en Maxi).

Voorstellingen

Kerstcircus Ahoy (2024)

Paleis der wonderen (2023)

Δ - 20 jaar Ashton Brothers (2023)

Werkvoorstellingen (2020)

Ashton Brothers, a medicine show (2020)

Concerto Explosivo (2019)

Ashtonia 2019 (2019)

Ashtonia 2018 (2018)

Ashtonia (2017)

Orchestre Terrible (2017)

Welcome to the Ashton Brothers (2015)

Enfants Terribles (2015)

Un, dos, tres, cerveza! (2014)

Treasures (2012)

en Nederlands Blazers Ensemble: A Midsummer Night\'s Dream (2009)

Charlatans (2007)

Ballyhoo (reprise) (2006)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken