Donderdag 18 Juli 2024

Plien & Bianca

Katinka Krijgsman

Foto:Katinka Krijgsman

Website: www.plienenbianca.nl/

Biografie

Heb je hun weer… wordt de vijfde cabaretvoorstelling die Plien en Bianca samen maken. Het duo stond voor het laatst in het theater in theaterseizoen 2008/2009 met de voorstelling Wie dan allemaal met als typetjes de broers Jos en Wilbur en de kunstliefhebbers Afra en Livette.

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar in 1989 kennen op de Amsterdamse Kleinkunstacademie. Er was onmiddellijk een klik, zowel op artistiek als persoonlijk niveau, en vanaf dat moment was Nederland een cabaretduo rijker. Hillary and Penelope, the ballet nurses was de allereerste sketch die ze als studenten bedachten, waarschijnlijk kunnen alleen de dames zelf het zich nog herinneren. Dat veranderde in één klap met Changez!, hun allereerste voorstelling waarmee zij in 1996 Cameretten wonnen. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met Biks!, losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie Zaai. Met Ngorongoro (2001-2003) verruilden Plien & Bianca het platteland voor Afrika, waar Winifred en Ellemijn op safari gingen.

Voorstellingen

Harrekidee! (2024)

En nu dan? (2019)

Gaat het nog door? (2014)

Heb je hun weer (2011)

Wie dan allemaal... (2007)

Media

Als een service laat Bol.com hier zien welke producten er horen bij de zoekterm van de artiestennaam. Dit kunnen boeken, CD's, DVD's of andere aanverwante artikelen zijn. Maar het kan ook zijn dat er gelijknamige schrijvers of uitgevers zijn. Of dat een deel van de naam overeen komt. Dit wordt als een service aangeboden, toch kan het zijn dat de artiest niet voorkomt in onderstaande producten, maar wel door Bol.com getoont wordt. Controleert u zeker voor u besteld.

Zoeken